Diner dansant

Een recensie over mijn eigen kookkunsten schrijven is lastig, want ik ben per definitie niet objectief. Vorige week vrijdag kreeg ik vijf vriendinnetjes op bezoek. Aan mij de eer om me culinair uit te sloven. Al eerder berichtte ik over het dilemma van voorkeuren en allergieën van mijn gasten. Geen vis, kaas of aardappel was het devies. Een lastige opgave, maar niet onmogelijk. Uiteindelijk werd het menu: Venkelsoepje met bieslook-crème fraîche, carpaccio van zwaardvis met gambasalsa (en rundercarpaccio voor de vleesliefhebber), groene aspergerisotto met kalfsoester en als uitsmijter een grand dessert.

Het verliep allemaal wonderwel. Eerst dronken we een perenscroppino (Prosecco met zelfgemaakt perensorbetijs) op het balkon, vervolgens gingen we aan tafel. Qua diner was het enige minpuntje het chocoladecakeje. Ik was zo druk met mijn crème bruléebrander bezig (die overigens net nieuw was, want de oude bleek een uur voor aanvang kapot en ik had de custard potjandorie niet voor de kat z’n … gemaakt), dat ik de cakejes in de oven vergat. Die waren dus iets te gaar en krokant. Maar het mocht de pret niet drukken, want de witte chocolademousse, de crème brulée en het aardbeienijs waren wel heerlijk.

De gerechten werden begeleid met nostalgische studententijdverhalen, discussies over werk, de aankoop van een huis en natuurlijk werd er volop geroddeld. De meeste dames zijn aan de bovenkant van de twintig en dan merk je dat je het óf over volwassen zaken hebt, of in de verleden tijd praat. We worden oud. Voldaan, volgegeten en nippend aan verschillende soorten wijn zakten we achterover. Ik kreeg allerlei kritische complimenten à la Smaken Verschillen: ‘de salsa was erg smakelijk, maar het chocoladecakeje te hard gebakken, ik geef een 9′. Maar al snel ontdekten we de oude cd’s in het cd-rek en was het uitbuiken afgelopen. En zo kwam het dat we in de woonkamer dansten op KLF’s ‘Justified en ancient’ en Spice Girls’ Wannabe (hoe deze cd’s in mijn kast terecht zijn gekomen, blijft een raadsel). Vervolgens hebben we tot diep in de nacht de stad onveilig gemaakt. Als de Spice Girls aan een comeback werk(t)en, dan kunnen wij ook nog wel doorzakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *