Koken met kaders

Als vriendin van een kok en bovendien zelf een enthousiaste amateur-chef, ben ik vaak de l*l op feestjes. Met kerst kook ik onder leiding van Mathijs de sterren van de hemel en de blaren op mijn handen. Hij is dan de baas, ik zijn knechtje. Tijdens verjaardagsfeestjes en dineetjes sloof ik me urenlang uit in onze kleine keuken en als collega’s hulp nodig hebben met de hapjes voor een borrel, help ik graag een handje mee. Begrijp me goed, ik vind het erg leuk om te doen. Alleen moet je me op het laatste moment, vlak voordat iedereen aan tafel gaat, even niet storen.

Over twee weken mag ik weer. Dan komen er een aantal vriendinnetjes bij me eten. Ik ben nu alvast aan het kijken wat ik zou kunnen maken. Want er zijn flink wat randvoorwaarden: een persoon eet geen aardappel, een geen vis, en eentje liever geen kaas. Lastig, vooral omdat het zulke verschillende voorwaarden zijn. Bovendien heb ik de dag ervoor een etentje van mijn werk, dus qua voorbereiden wordt het ook ingewikkeld. En dus is het wikken en wegen. Wel vis en iets anders maken voor de vleeseter? Hoeveel gangen zal ik doen? Het mag niet te zwaar worden natuurlijk, we blijven dames. Zal ik anders allemaal kleine hapjes doen? Hoeveel drank moet ik in huis halen (lees: veel). Ik struin de websites van Iens, AH en Delicious af, blader door mijn receptenboeken en schrijf ik allerlei opties op. Schrijven is schrappen, maar een menu bedenken ook.

Ik moet zeggen, het gaat voortvarend. Aperitief, amuse, voor- en nagerecht staan genoteerd. Nu alleen het hoofdgerecht nog. Iemand suggesties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.