Moment of fame

Lieve lezer, je weet het misschien nog niet, maar deze blog kan zomaar mijn ‘one minute of fame’ betekenen. Mijn kans om me onsterfelijk te maken en mijn moment om te schitteren. Presteren, dat moet ik. Een virtuoze, meedogenloze, van het scherm knallende, nagelbijtend spannende, tot vochtige ogen toe ontroerende blog schrijven. De druk op mijn schouders is gigantisch. Ik zucht, steun, kreun, tik en schrap. Waarom al deze moeite? Omdat Viva een nieuwe blogger zoekt. En ik graag à la Meredith wil zeggen ‘pick me, choose me, love me’.

Me kandidaat stellen betekent dat ik een link van deze blog moet sturen. En dat ‘zij van Viva’ vervolgens de teksten hier lezen. Een eer op zich natuurlijk, maar hoe leuk zou het zijn om mijn zielenroerselen aan het grote publiek te presenteren. Echt iets voor mij. De taakomschrijving voor de blogger staat netjes opgesomd. Ik moet een mening hebben. Nou, dat is geen probleem. Ik heb altijd wel een mening over het een of ander. Ik vind bijvoorbeeld mensen die moeten glimlachen om smsjes erg leuk en heb een hekel aan vrouwen met kleine leren rugzakjes dichtgesnoerd over Winnie de Pooh-jassen. Daarnaast verwachten ze dat ik kritisch ben en weet wat er speelt in de maatschappij. Nou ben ik regelmatig op nu.nl (wist je bijvoorbeeld dat acht op de tien vrouwen niet zonder internet kan en dat internet onder werktijd de productiviteit verhoogt), dus ik ken het welenwee van het wereldnieuws en ik weet welke sterren er zwanger zijn.

Prettig en foutloos schrijven is het volgende criterium. Ik vind schrijven prettig en heb het idee dat mijn lezers het over het algemeen ook prettig vinden om mijn teksten te lezen. Aparte woordkeuze overigens ‘prettig’. Liever zou ik ‘lekker’ schrijven, maar voor prettig doe ik het ook. Foutloos, tja, ik denk van wel. Maar ga nou niet zoeken naar tikfouten op deze site, want die vind je geheid. Ten slotte moet ik gebruikmaken van leuk beeld, links plaatsen die de moeite waard zijn en reacties van lezers lezen, erop reageren en vragen beantwoorden. Met het laatste heb ik geen probleem, dat doe ik graag. Links gebruik ik regelmatig in recensies. Maar of die restaurants dat altijd leuk vinden? En leuk beeld, wat is leuk beeld? Bovenstaande foto? Of is dat nog een puntje om aan te werken?

5 reacties op “Moment of fame

  1. Nou, aan die foto zou ik niks veranderen, hartstikke leuk toch 🙂 ?? Maaru, hoop dat je gekozen wordt, lees altijd met veel plezier je blogs!

  2. Heb je al geoefend op je handtekening? Dat staat altijd onderaan zo’n stukje, zo’n zwartwit handtekening?
    haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.