Schrikken geblazen

Op nu.nl staat te lezen dat ‘een kwart van de dementie veroorzaakt wordt door alcohol’. Dit blijkt uit onderzoek gedaan in Groot-Brittannië. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor deze vorm van dementie omdat hun metabolisme anders werkt. Psychiaters vrezen nu dat de huidige bingedrinkgeneratie op haar veertigste al last kan krijgen van ‘serieuze geheugenproblemen’. Ieks!

Ik wil mezelf niet vergelijken met een dronken, Engelse, borrels kappende sloerie en ik begrijp ook best dat alcohol sowieso niet zo goed is voor het lichaam, afgezien van dat ene glaasje rood per dag, maar afgelopen vrijdag maakte ik het zelf ook nogal bont. We hadden een reünie van de skivakantie en de wijn vloeide rijkelijk. De volgende dag betaalde ik de, hoge, prijs. Elke beweging was misselijkmakend. Maar wat nu? Val ik vanwege deze uitspatting in de risicogroep? Of valt het allemaal wel mee? En hoe zit het met mijn jarenlange werk in de horeca (en dan met name de naborrels)? Die tijd moet ook de nodige sporen hebben achtergelaten.

Terwijl ik zaterdag zwelgend van zelfmedelijden probeerde zo stil mogelijk te blijven liggen in de enige niet-misselijkmakende houding, sprak ik mezelf streng toe: ‘alcohol is eigenlijk een soort gif en jij hebt jezelf zo’n beetje vergiftigd’. Ja, zo gezellig klinkt een wijntje drinken dan opeens niet meer. ‘Word volwassen en drink met mate’, bitste ik. Ik hoop dat ik ga gehoorzamen. Bovendien zet zo’n bericht op nu.nl me aan het denken. En dat is meteen goed nieuws, want het betekent dat er nog grijze cellen intact zijn!

2 reacties op “Schrikken geblazen

  1. Haha, en om je verhaal kracht bij te zetten heb je nog even een leuke vakantiefoto opgeduikeld om bij het bericht te plaatsen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.