Stiekeme strijd

Vrouwen zijn altijd bezig met kijken en vergelijken. Ben ik dunner, dikker, dommer, slimmer, leuker of saaier? Heeft zij meer putjes in haar bovenbenen en hoe dik zijn haar dijen? Mannen kunnen er trouwens ook wat van, maar die maken het gewoon officieel. Ze doen een wedstrijdje poolen, armpje drukken, bier drinken, voetballen of ‘wie het hardst kan schreeuwen’.

Wij vrouwen zijn stiekemer. Vanuit onze ooghoeken bekijken we elkaars lichaam in de kleedkamer van de sportschool, in de kroeg bespreken we met onze vriendinnen het iets te korte rokje van een dame verderop en zo nu en dan, of regelmatig afhangende van de persoon, roddelen we over iedereen waar wat te roddelen over valt. Wedstrijdjes worden achter de schermen gespeeld. Soms weet je niet eens dat je meedoet. Dat is vervelend, want als je het weet, kun je beter je best doen (of je staat erboven, dat kan ook). Als je het niet weet, hoor je het pas achteraf. Opeens blijkt dan dat iedereen tot de conclusie is gekomen dat jij de domste, knapste of sletterigste van het stel bent. En dan moet je praten als Albert Verlinde om het beeld om te buigen.

Hoe anders is het nu met de webstrijd van Viva.nl. De dertig overgebleven gegadigden staan open en bloot gelinkt op de site van het vrouwenblad. De strijd is allesbehalve stiekem. En ik houd de concurrentie nauwlettend in de gaten. Zo ontdekte ik vandaag dat één deelneemster wegens belangenverstrengeling is afgevallen omdat ze recent een artikel voor Viva heeft geschreven. Gelukkig voor haar mag ze een maandje gastbloggen. Gelukkig voor mij is er een schrijftalent en tegenstander afgevallen. Vrijdag weten we wie de laatste vijf vormen en de eer hebben een maandlang op viva.nl te bloggen. Ik vind het nu wel heel spannend worden. Daar is niets stiekems aan.

4 reacties op “Stiekeme strijd

  1. Fijn hè, vrouwen onderling…. super dat alle deelnemers nu online staan! Volgens mij moet het helemaal goedkomen als ik zo je ‘concurrentie’ eens bekijk…. succes!

  2. Dankjewel Incita!
    Ik denk dat ik wel ‘een’ kans maak, maar er zit zeker (meer) schrijftalent tussen. Ben benieuwd wat de redacteuren van de Uitgeverij in hun wijsheid beslissen…

  3. jeetje, spannend zeg! Moet zeggen dat ik je blogs altijd met veel plezier lees, dus ik ga voor je duimen dat je nog verder door de selectie komt!

  4. Dat mag je zeker zeggen Irene (ken je die sketch van Mart Smeets, mag ik dat zeggen? ja, dat mag ik zeggen :)). En duimen mag zeker ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.