Superplan C

Lichaamsgeur. Het schijnt dat vrouwen wanneer ze ongesteld zijn mannelijke zweetgeur aantrekkelijker vinden (of dat was op het moment van ovuleren, ik weet het niet zeker). Een gegeven dat mijn gezicht doet vertrekken in een walgende grimas. Het idee! Nou weet ik wel dat we eigenlijk gewoon (kudde)dieren zijn die worden geleid door hormonen en impulsen, maar toch. Zweetlucht aantrekkelijk?

Afgelopen vrijdag liep ik met Mathijs door de supermarkt. Het was een andere super dan gewoon omdat we veel boodschappen moesten doen en de Plus bij ons op het plein altijd garant staat voor teleurstellingen (je komt met het idee om een bepaald gerecht te koken en staat uiteindelijk wéér met compleet iets anders bij de kassa). Wij noemen deze winkel niet geheel ontoevallig de Min. Maar ik dwaal af, we hadden het over zweetgeur. Wij liepen door de winkel gewapend met kar en boodschappenlijst. Tot we opeens werden opgeschrikt door een weerzinwekkende geur. Muffig, oud, bedompt, zweterig, zuur. De walm dreef voorbij en vond zijn oorsprong in de oksel van de oude man voor me in de rij van de emballage.

Nou kan dat gebeuren. Het is vervelend, maar het kan. Ik probeerde heel vriendelijk mijn gegrinnik te verbergen toen Mathijs stille stikbewegingen maakte en vroeg of hij alsjeblieft op zoek mocht naar een item van ons lijstje aan de andere kant van de winkel. Maar wat bleek? De oude man was bepaald niet de enige stinkerd. Zeker drie op de vier bezoekers vertoonde dit opmerkelijke geurbeeld. We besnuffelden onszelf. Nee, wij waren het niet. Verder was het niet belachelijk warm en stond er buiten ook geen vrijmarkt met hindernisbaan. En helaas was het geen drukte van belang bij de afdeling doucheproducten en deodorant.

Wat nu? Hebben we eindelijk een goed alternatief voor de Min, blijkt het een broedplaats voor zweetlucht te zijn. We geven het nog één kans, daarna moeten we op zoek naar een Supermarktplan C.

1 reactie op “Superplan C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.