Koude douche

Eigenlijk was het gisteren ook al zo.
Ik zette de douche aan en wachtte dertig seconde tot die warm werd (belachelijk dat dit zo lang duurt, maar helaas de dagelijkse realiteit). Maar ik kon wachten tot ik een ons woog: het water bleef koud. IJskoud. Vloekend draaide ik de kraan dicht, dan maar geen douche. De avond ervoor was ik toch na het sporten naar de sauna geweest, dus heel vies kon ik niet zijn. Ik spoot wat deo op, waste mijn gezicht en kleedde me aan.

Gisteravond waste ik wat pannen met de hand af en het water wilde niet warm worden. Kut, vloekte ik hartgrondig, dat was ik helemaal vergeten. De huisarts was vrij geweest en had dus ook niet bij de huisbaas aan de bel getrokken. Net zomin als de bovenbuurman. Dus toog ik gewapend met telefoon (want licht) en sleutel richting de garage waar de boiler zich bevindt. Die gaf het cijfer negen aan. Wat zoveel betekent als ‘pendelstand, maakt geen warm water aan, herstart automatisch na vijf minuten’.  Gek genoeg deed de verwarming het wel. Ik druk een paar keer op reset, eerst een seconde en later nog een paar seconde lang. Geen reactie. En weer gevloek.

Dus bel ik de huisbaas. Dat is dan meteen het grote voordeel van huren: als er een monteur langs moet komen hoef ik dat niet zelf te regelen en ook niet zelf te betalen. Dat zal in ons nieuwe huis wel anders zijn. De huisbaas belooft voor morgen (vandaag) een monteur te regelen, want hier is iets niet in de haak. En dus stond ik er vanmorgen weer, in de badkamer. Ik heb de douche genegeerd want die was nog steeds ijskoud. Wederom wat koud water, een washandje en deodorant. Nu voel ik me een beetje vies, plakkerig en broeierig, maar toch ook fris.  Als toppunt van de feestvreugde bleek dat het regende vanmorgen, toen ik richting station liep omdat mijn fiets daar nog stond. En mijn paraplu had ik na die paar mooie dagen natuurlijk niet meer in mijn tas zitten. Hoe lekker ga ik warm douchen vanavond? Ik heb er erg veel zin in. Zo leer je weer genieten van de kleine dingen, al is het niet bevorderlijk voor mijn ochtendhumeur.

3 antwoorden op “Koude douche”

  1. @Annie, je hebt gelijk hoor. Maar als je onder die koude douche staat, denk je wat minder genuanceerd…

    @Jacoba.
    Vrijdagavond heb ik alweer heerlijk lang en warm gedoucht! Wat kan dat toch lekker zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *