Ons huis

Eigenlijk kochten we ons huis al op roze maandag. Die dag boden we over en weer en kwamen we uiteindelijk tot een akkoord. Inmiddels zijn we drie maanden verder en is het lange wachten veranderd in nog maar drie dagen geduld hebben. Een raar idee dat we woensdag zelf de deur openen van ons huis, met onze eigen sleutels. Dat we er zin in hebben is een understatement.

De drie maanden duurden misschien wel lang, ik vond en vind het een prima tijdspanne. Eerst moet je bekomen van de schrik en een klein feestje vieren. Vervolgens ga je op zoek naar de beste hypotheekadviseur en hypotheekvorm. Je voert urenlange gesprekken met adviseurs over rente, overlijdensrisicoverzekeringen en andere bijbehorende zaken. Je zoekt een notaris, laat een taxatie doen etc etc. En in de overige vrije uurtjes rijd je zoveel mogelijk keukenzaken in de omgeving af, want de keuken moet besteld. Een leuke, maar tijdrovende bezigheid.

Al die zaken waren rond voordat we op vakantie gingen, konden we mooi even bijkomen. Na de vakantie gingen we verder met het regelen van verzekeringen, klusjesmannen, in kaart brengen van budgetten en het uitzoeken van heel veel troep. Inmiddels zijn de containers voor de zoveelste keer tot de rand toe gevuld en zitten we gezellig tussen de dozen. We zijn er helemaal klaar voor en hebben erg veel zin om aan de slag te gaan in ons huis. Want dat gaat nu echt gebeuren!

5 antwoorden op “Ons huis”

  1. Joehoe!!! Nog een paar dagen geduld (wat een hele opgave kan zijn šŸ˜‰ ) en dan hebben jullie de sleutel!! Ik ben erg benieuwd hoe het er ‘in levende lijve’ uitziet!

  2. Nog twee daagjes helemaal hyper en dan mag je eindelijk als eigenaar je huis instappen. Heel veel succes, maar vooral ook veel plezier, met klussen, verhuizen en organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *