Vol hoofd koel houden

Mijn hoofd zit een beetje vol op dit moment. Op allerlei fronten is er iets aan de gang. Zo is zus E nu met zwangerschapsverlof en is hun kinderkamer klaar. Over zes weken is ze uitgerekend; spannend! Zus L en ik staan te popelen om tante te worden. Al moet zus L wel eerst even haar jetlag zien kwijt te raken. Ze is namelijk zaterdag terug gekomen van een fantastische reis door Argentinië samen met vriend R. Gelukkig zijn ze weer veilig en griepvrij in Nederland.

Dat kan niet van iedereen gezegd worden. Want terwijl wij hier verregenden, genoten mijn paps en mams van een welverdiende vakantie in Griekenland. Helaas vlogen ze drie dagen voor de terugreis uit de bocht met een scooter. Het resultaat: een pijnlijke voet, een flink geblesseerde knie, een afgebroken tand en veel schrammen en blauwe plekken. Morgen moet de huisarts meer vertellen over hoe nu verder en de ernst van de blessures. Maar op dit moment is het stel alles behalve mobiel.

Naast deze familiaire zaken stond mijn weekend in het teken van zingen. Ik zat namelijk in het achtergrondkoor van de Moergestelse Proms concerten (je kent ze wel). Erg leuk om te doen, maar best vermoeiend. Hoogtepunt was zanger en basgitarist Billy Haines (gewerkt met Tina Turner en Ray Charles, om maar wat namen te noemen). Die man heeft zoveel enthousiasme en charisma!

Wat dit weekend ook gebeurde: twee bevriende koorleden kochten ‘even’ een huis, er bleken maarliefst vijf mensen in onze auto te passen (moet je elkaar wel lief voor vinden), ik verwijderde de schimmel uit de douche en Mathijs en ik kochten supergaaf behang voor de nieuwe slaapkamer (soort van whitewashed-achtige planken) en een kleed voor in de woonkamer. Over twee weken en twee dagen krijgen we de sleutel! Jippiejee! Maarja, nu alleen nog mijn hoofd koel zien te houden. En tussendoor ook nog wat te werken…

6 reacties op “Vol hoofd koel houden

  1. Nog eventjes dus maar! Vergeet inderdaad niet je hoofd bij de dagelijkse dingen te houden, hoor. Anders loopt alles in de soep.

  2. Heerlijk vooruitzicht straks jullie nieuwe huis, ben benieuwd naar het behang, de omschrijving zegt me nog niet zoveel:-)

    Kus van zus E. die lekker met een boekje op de bank ligt…

  3. @Mark, ik doe mijn best, meer kan ik niet doen hè 😉

    @Jacoba, ik kijk naar alle zaken in mijn hoofd en probeer ze netjes op een rijtje te zetten.

    @Emilie, je mag het behang straks persoonlijk beoordelen, haha. En ik ben jaloers op je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.