Dag 18: Favoriete verjaardag

Ik vind jarig zijn leuk. Ik leef er naartoe als dat kind in het Kinderen voor kinderen-liedje: nog vier, nog drie, nog twee, nog één, jajajaja, hiephiephoera, er is er eentje jarig! Ik houd nou eenmaal van cadeautjes aandacht, een combinatie die op een verjaardag nogal eens voorkomt. Mijn favoriete verjaardag is denk ik mijn 26e. Al heeft iedere verjaardag wel ‘iets’.

Ik was net begonnen bij DamenRomijn en net gestopt in de horeca. Als je in de horeca werkt, ken je bestwel veel mensen. Je kent ze niet allemaal even goed, maar dit type mens is meestal wel in voor een feestje. Ik was jarig en gaf een feestje: er waren gezellig veel mensen. Dat zat wel snor. In de woonkamer hadden Mathijs en ik een cocktailtafel gemaakt. Een shaker, ijsklontjes, mooie glazen, allerlei soorten drank en mixsapjes, suiker, grenadine, zout en olijven. Kortom alles was aanwezig om de beste cocktails te brouwen. Tel dat op bij horecamensen (die mixen wel eens vaker een drankje) en je hebt een onvergetelijke avond.

Verder kan ik me er niet veel meer van herinneren. Volgens mij was het pas een jaar later dat kater Sammy een eigen bijdrage voor de barbecue kwam brengen in de vorm van een gevangen duif. Wat ik me nog wel kan herinneren is de tafel met hapjes en kaasjes. En dat de brie zo lekker was uitgelopen dat hij bijna van het bord liep. En dat we de avond dansend afsloten in een tent waar ik eigenlijk nooit kwam. En dat het erg gezellig was. En nogal drank overgoten, dus de rest ben ik een beetje vergeten.

1 reactie op “Dag 18: Favoriete verjaardag

  1. Mijn verjaardag heb ik nooit – nee, ook niet als kind – echt bijzonder gevonden. Naar toeleven was ook niet echt mogelijk, want ik ben begin januari jarig. Alles wordt dwarsgezeten door de ‘feestdagen’. Uiteraard vond ik vroeger mijn feestjes wel leuk, maar nu neem ik de moeite niet echt meer, vanwege, inderdaad wederom, de ‘feestdagen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.