De factor geluk

We willen het allemaal: gelukkig zijn. En soms zijn er inderdaad van die momenten dat je denkt dat je uit elkaar barst van geluk. Helaas zijn er ook momenten dat je in en in verdrietig bent. En de meeste momenten bevinden zich daar tussenin. Hopelijk een pietsie meer richting geluk dan richting verdriet. Naast dat gelukkig zijn is er ook zoiets als geluk hebben. En dat schijn je af te dwingen. Althans dat zeggen ze.

Hoe het werkt weet ik niet, maar ik dwing het regelmatig af. Vaak voel ik dat ik geluk ga hebben. Zo ging ik laatst pokeren met vrienden. Natuurlijk draait het spel niet alleen om de geluksfactor, maar als je allebei met een goede hand ‘all in’ gaat, kan er maar één winnen, split pots daargelaten. Het gebeurde een aantal keer dat we na de flop (de eerste drie kaarten op tafel) ‘all in’ gingen en ik achterstond. Mathijs rekent dan altijd in twee seconden uit hoeveel ‘outs’ (mogelijkheden dat degene die achterstaat alsnog wint) er zijn en laat daar een mooi staaltje kansberekening op los.

Het kwam erop neer dat alleen een boer me nog kon redden. Met één op tafel en één in mijn hand betekende dat dat ik nog twee outs had. Een kans van 2 op 52. Niet zo heel groot dus. En dus won ik (sorry B) en schaamde ik me er ook een beetje voor. De factor geluk. Toch maar een keer naar het casino. Offeh Gaston, vanavond ben ik thuis hoor!

1 reactie op “De factor geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.