Lekker zweten

Zweten als een otter tussen lillend vlees, hangmemmen en beputte derrières. Om vervolgens met een hoofd als een tomaat richting ijswater te snellen en er met veel gegil, gekreun en bombarie in te plonsen om er zo snel mogelijk weer uit te rennen. Kortom: de sauna. En toch is het lekker.

Wat is er dan zo lekker aan? Ik vind het wel lekker om eens ongegeneerd naturist te zijn. Om de boel de boel te laten en als een Evaatje rond te huppelen, niet bekneld door striemende kledingstukken of een jeukende trui. En daarbij ontspan ik helemaal door de warmte om vervolgens fris en als nieuw weer uit de kou te komen. Later, bij een kopje kruidenthee/ bord salade/ stuk chocoladetaart/ een wijntje* voel ik me relaxt en rozig. En zo lekker schoon.

En wat ook wel lekker is, is dat de gemiddelde saunabezoeker ook het lichaam heeft van de gemiddelde Nederlander. Dat geeft zelfvertrouwen. Vandaag mag ik weer, ik heb er zin in!

*Haal door wat niet van toepassing is.

Eén antwoord op “Lekker zweten”

  1. En dat was weer heerlijk zondag, dagje sauna en super gezellig met z’n drieën! Laat ons maar zweten, kou lijden, bubbelen en heel heel veel kletsen, net drie otters op een rij:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *