Mannenpraat

Mannen die praten over vrouwen, daar draait het om in het nieuwe tv-programma Ze is van mij met presentator Waldemar Torenstra en vaste gast Maxime Hartman. Alle aspecten komen langs: borsten, billen, seks, aantrekkingskracht, monogamie en de complexheid van Das Weib. Best leuk om een keertje achter de schermen van de kroegpraat te mogen kijken, al heb ik in mijn horecaverleden ook wel eens wat opgepikt aan door louter mannen bemande tafels. Ook dat had een hoog ‘bier en tieten’-gehalte.

Paul de Lange van nu.nl schreef een blog over het programma waarin hij zich ten eerste afvraagt of het leuk blijft: kijken naar kroegpraat. En ten tweede vraagt hij zich af waar vrouwen het eigenlijk over hebben als zij onderling over mannen praten. Op de eerste vraag is mijn antwoord: nee. Maar ik weet niet zeker of ik de doelgroep van het programma ben. Bovendien vind ik Maxime Hartman een lastige. Waldemar is nog wel acceptabel met zijn blije aardappelhoofd, maar Maxime… Hij heeft een hoog foute mannen-gehalte. Eigenlijk is het maar een onaardige zak en toch zit je ernaar te kijken. Stom is dat.

Wat betreft de tweede vraag kan ik wel een tipje van de sluier oplichten. Waar praten vrouwen over als ze over mannen praten? Nou. Seks, billen, borst(haar), zijn pielemuis, monogamie en de complexiteit van het niet kunnen veranderen van Der Mann. We bespreken tot in de kleinste details wat hij deed toen hij je ontzettend dronken probeerde te verleiden. Of die keer dat hij heel lief en kwetsbaar vroeg of jij zijn vriendinnetje wilde zijn. Of die keer dat jullie seks hadden op de …etc

Maar we hebben het natuurlijk ook over dat hij altijd overwerkt, nooit zijn sokken opraapt, lieve briefjes achterlaat als hij een paar dagen weg is en hoe hij machteloos naar je glimlacht als hij in een gesprek met je vader compleet belachelijk wordt gemaakt. Dus mannen, daar hebben we het over. Dus het is niet nodig om Katja Schuurmans tevoorschijn te toveren om samen met Nicolette Kluiver oeverloos door te kippenhokken over mannen, seks en oergedrag. Fijn idee toch?

De blog van Paul de Lange:
http://www.nu.nl/column-maandag/2561970/ongegeneerd.html

2 reacties op “Mannenpraat

  1. Ik kan bij Maxime Hartman toch echt alleen maar aan Rembo denken…

    En inderdaad, in de verschillende eetcafĂ©keukens waar ik gewerkt heb was de mannenpraat niet van de lucht, dus geef mijn portie maar aan Fikkie. Been there, done that, seen it all…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.