Grand dessert van de sportzomer

Het is feest deze zomer. Sportfeest. Na een, voor Nederland teleurstellend, EK, tussendoor nog wat tennis en een mooie Tour de France (al ben ik daar geen fan van), maken we ons allemaal op voor het toetje van de zomer: de Olympische Spelen. Toetje? Zeg maar gerust grand dessert.

Ik heb er zin in. Mijn goede voornemen voor vandaag is om een blaadje te scoren met een mooi overzicht van alle wedstrijden. En dan wel graag een beetje een chauvinistische: ik wil weten wanneer mijn Oranje topmensen zich opmaken voor de strijd van hun leven. Daar gaat het me om. Dit jaar hebben de Olympische en Paralympische Spelen bovendien nog een extra betekenis voor mij. In opdracht van sportmarketingbureau Triple Double schrijf ik voor Politie Topsport Selectie namelijk blogs voor drie topsporters: beachvolleybalster Sanne Keizer (OS), wheeler Kenny van Weeghel en tafeltennisser Tonnie Heijnen (PS).

Via de interviews met de topsporters slaan de kriebels op mij over. Want bedenk je eens dat je minstens vier jaar lang (of je hele leven) alles aan de kant zet voor dat ene doel: schitteren op de Olympische Spelen. Je traint je het leplazarus, eet alleen gezonde voeding, reist over heel de wereld naar toernooien, zet je sociale leven op een laag pitje en wie weet wat nog meer. Dit alles voor dat ene doel. En binnen afzienbare tijd is het zover. Dan gaat ’s ochtends je wekker en ‘mag’ je die dag. Dan is het erop of eronder. En je tegenstanders voelen zich precies zo. Tenenkrommend spannend is het. En ik leef lekker mee. Op naar goud!

1 reactie op “Grand dessert van de sportzomer

  1. ‘tussendoor nog wat tennis’. Welja, het waren de wedstrijden in Wimbledom, een van de belangsrijkste wedstrijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.