Hou doe en bedankt

DamenRomijn, de werkgever waar ik drie dagen in de week vertoef naast mijn freelance bestaan, stopt ermee. Tegenvallende resultaten en verminderde opdrachten maken helaas definitief een einde aan het ooit zo succesvolle en bloeiende bedrijf. Een zware dobber voor personeel, directeuren en klanten. Want wat hebben we in de afgelopen jaren mooie dingen gemaakt, lekker samengewerkt en gelachen met elkaar.

De kenner weet dat ik al eerder een keer afscheid nam van DR. Na vijf jaar hield ik het voor gezien en koos ik voor een ‘nieuwe uitdaging’, die helaas niet zo bij me bleek te passen. Vier maanden later zat ik weer tussen mijn oude en vertrouwde collega’s, nu in de hoedanigheid als parttime werknemer en parttime eigen baas. Wat ik aan dat prachtige afscheid heb overgehouden is een clip waar je u tegen zegt en waar ik die dag menige traan om gelaten heb. Een document om goed te bewaren en nog eens terug te kijken.

Wat ik zo jammer vind is dat mijn lieve collega’s door het faillissement niet net zo’n mooi afscheid krijgen, het afscheid dat ze verdienen. Het voelde de laatste tijd als de ‘tien kleine visjes’, steeds werd het clubje kleiner. En nu is het dus einde oefening. Ik ga mijn collega’s missen!

(Tip: zet nu, net als in mijn clip, het nummer Sweet goodbyes van Krezip of. Of doe het juist niet.)

Neem bijvoorbeeld clipmaster T, loyaal, collegiaal, lief en altijd in voor gezelligheid. Stille kracht en schrijfster M, die na jaren weer opnieuw moet beginnen. Alleskunner S, die DR en de verhuizing met enthousiasme en strakke hand regelde. Creatief talent M, die van stront nog een mooie website kan maken en het hart op de tong heeft. Vormgever V, die tekenen een nieuwe betekenis heeft gegeven. Vormgever P, altijd origineel en creatief. En vormgever J, vaste baken van de studio en steevast alert op details.

Of neem kersverse projectleider A, een topnetwerker die na een rumoerig jaar opnieuw een nieuwe start moet maken. Communicatieadviseur S die ieder project in goede banen leidt en altijd opkomt voor de belangen van haar klanten. Innovatief online talent L, die al iets eerder afscheid nam, maar die ik zeker mis als gewaardeerde collega. Nieuwe collega schrijfster E met haar feilloze pen, die ik stiekem best ga missen ook al hebben we maar een half jaar samengewerkt. Bazen B en H, van wie ik beide veel geleerd heb. B op het gebied van schrijven, communicatie en politiek. H op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, eigen baas zijn en niet bang zijn om voor jezelf op te komen. En dan collega G. Creatieveling, optimist, luisterend oor, altijd op zoek naar de beste en meest leuke schrijfwijze (wordt het intro 1 of 2?), die ik echt wel heel erg ga missen en in de toekomst zeker blijf zien.

Het is geen afscheidsclipje van tien minuten, maar wel een welgemeend bedankt!

7 antwoorden op “Hou doe en bedankt”

  1. Als Damen & Romijn exje leef ik met jullie mee, een leuk bedrijf waar mooie herinneringen aan heb gaat verloren!

  2. Ahhh, dat is lief. Dankjewel Mel! Ik pak de Kleenex erbij, zet Krezip op en vertrouw op de waterproof mascara 😉 Tot snel en kus.

  3. Hi Mel, dank voor de lieve woorden. Einde DR, totaal onnodig en eeuwig zonde. Laten we de mooie momenten herinneren. Tot snel!

  4. Goed geschreven Mel.
    Als ex-DR’ster heb ik de afgelopen maanden van afstand meegeleefd. DR had een schat aan talent in huis, dit einde is moeilijk te aanvaarden. Ik hoop dat iedereen snel weer een (werk-)plekje onder de zon vindt. Groeten!

  5. Optimel geschreven. Erg leuk je te leren kennen. En kan een goede reden bedenken waarom we elkaar over enkele maanden weer eens opzoeken, twijfel er niet eens aan of dat gaat ‘bevallen’. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *