Van je een en twee

Kunnen jullie tellen? Die drie voor ons inmiddels legendarische woorden veranderden ons leven voorgoed. Of we kunnen tellen? Ja, natuurlijk. Maar tot hoeveel? Tot twee, zo bleek. Twee kleine kloppende hartjes veilig weggestopt in mijn buik. Twee nieuwe levens, twintig vingertjes, twintig teentjes en twee paar ogen. Een tweeling. Wauw.

Ja, lieve lezers, ik ben in verwachting van een tweeling. Mijn buikje begint ondertussen, ik ben zeventien weken, verdacht te bollen en in ons hoofd wordt ruimte gemaakt voor deze nieuwe levensfase. Om maar alvast wat vragen te beantwoorden: ja, we vinden het Ontzettend Leuk. Nee, we hebben er geen moment van gebaald. Nee, we hadden het niet verwacht. Ja, we zijn extra blij omdat het best wat moeite kostte om zwanger te raken. Ja, de zwangerschap zal een beetje zwaarder zijn. En ja, daarna wordt het heel pittig. En dat is best een beetje eng, maar wel leuk eng.

Langzaamaan zijn we aan het idee gewend dat ik echt zwanger ben. Nu proberen we ons voor te stellen hoe het is als de kindjes er straks zijn. En straks is sneller dan je denkt. Komen ze een beetje in hun ritme? Zijn het huilbaby’s of baby’s volgens het boekje? Wordt het straks zestien keer per dag marathonvoeden of valt het best mee en zijn er zware en fijne dagen? We gaan het allemaal ontdekken. Het meest bijzondere vind ik nog wel dat er twee kleine mensen groeien in mijn buik. Twee mensen die hopelijk een goede band met elkaar gaan hebben, die ieder een eigen karakter, voorkeuren en uiterlijk hebben, die als het mag oud en heel gelukkig worden. Misschien wel 160 jaar leven. In mijn buik. Hoe fantastisch is dat!

12 reacties op “Van je een en twee

 1. Wat is het toch een wonder hè! De blijdschap spat eraf in dit stukje! Jullie worden zeker weten fantastische ouders!

 2. Ontroerend Mel, mooi stukje!! En ik sluit me aan bij zus E, jullie worden echt geweldige ouders voor de tweeling! 🙂

 3. Het lijkt me zo bijzonder om te horen dat er niet één, maar twee hummels in je buik blijken te groeien! Twee kleine baby’s om van te houden en straks inderdaad voor te zorgen. Tuurlijk zullen er pittige dagen zijn -die zijn er zelfs als je (maar) één tegelijk verwacht-, maar daar tegenover staan al die heerlijke momenten die je met je kinderen zult beleven. Eerste lachje, eerste tandje, eerste hapje, mollige armpjes om je nek… en dat allemaal keer twee!
  Ik vind het super voor jullie, geniet er maar lekker van!

 4. Lieve Melinde en Mathijs,

  Wat een PRACHTIG bericht!! En wat lees ik er veel blijdschap in! Ik heb door de jaren heen mijn ervaringen met m’n tweeling-nichtjes met je moeder gedeeld, Melinde. Wat ik ervaren heb is dat een tweeling heel bijzonder is: soms zwaar (omdat er “gewoon” 2 zijn die tegelijk verzorgd willen/moeten worden), maar meestal/dikwijls zijn ze vooral ontroerend, lief, leuk, grappig, stout, maar altijd met een speciale band samen! Kortom: heel veel om van te genieten!!!

  een groet,
  Anja

 5. Hoi lieve Mel,
  Ben weer eens even je laatste berichtjes aan het lezen, maar wat heb je toch een prachtig stuk geschreven over je zwangerschap. Jij weet het altijd zo heerlijk levendig te brengen. Heb het natuurlijk al vaak gezegd, maar vind het echt heel leuk en spannend voor jullie.
  En dan dat stuk over het afscheid nemen van DR ook heel mooi en zo begrijpelijk. Heb mijn afscheidscadeau ook nog steeds in huis hoor 😉
  Nou, vond het wel weer tijd worden voor een reactie op je website, dus bij deze.
  Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.