Consequent goed

Het klinkt natuurlijk niet zo flitsend en het bagatelliseert de boel nogal, maar het is een gedachte waar ikzelf veel aan heb: eigenlijk doen we allemaal maar wat. Ik sprak net met collega-zelfstandige Brigitte van Art of Tea (ben je net als ik een echte theeliefhebber? Dan móet je Brigitte leren kennen) over deze magische woorden. Zij zet zichzelf in de markt als theedeskundige en organiseert proeverijen. Een geheel nieuw beroep dat ze naar eigen inzicht kan inrichten. Vandaar de woorden ‘ik doe maar wat’, want een vast omkaderd idee bestaat nog niet.

Ik doe ook maar wat. Natuurlijk zit er een gedachte achter en een richting. Ik houd van schrijven en daar verdien ik mijn geld mee. Mijn richting is dus ‘lekker schrijven’, mezelf hier verder in ontwikkelen en zorgen dat ik voldoende werk zodat er brood op de plank komt. Aangezien ikzelf erg tevreden ben over deze werkwijze, denk ik dat ik slaag in mijn opzet. Ik doe maar wat en dat is goed. Het fijne is dat wanneer je zelf de regels bepaalt, je ook zelf de lat legt. Opdrachtgevers, om jullie even gerust te stellen, die lat ligt hoog. Doordat je zelf de spelregels bepaalt, kun je heel succesvol zijn.

Laten we het wat breder trekken. Want doen we niet eigenlijk allemaal maar wat? Er zijn tig manieren om (gezond) te leven, te sporten, te eten, hobby’s te hebben, vriendschappen te onderhouden en om voor je kinderen te zorgen. Met name dat laatste is momenteel nogal actueel in mijn leven. Er zijn zoveel opvoedboeken als methodes en zoveel zienswijzen als er mama’s zijn. Wel of geen Rapley, wel of niet voor de televisie, wel of niet altijd in bed laten slapen: je kunt het consequent fout doen of altijd goed. Eigenlijk maakt het niet uit, want wat je ook doet, er is altijd wel iemand die vindt dat je het goed doet (of niet). Kortom: doe maar wat, maar doe het vanuit je eigen overtuiging en met je eigen spelregels (binnen de kaders van de wet natuurlijk).

Eén antwoord op “Consequent goed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *