Even stilstaan

Normaal gesproken sta ik er niet zoveel stil bij verschrikkelijke dingen die kunnen gebeuren. Ziektes, ongelukken, oorlogen. Ik probeer vooral te kijken naar de leuke en mooie dingen in het leven en daar mijn energie aan te besteden. Maar soms is het goed om wel naar die lelijke, pijnlijke en verdrietige zaken te kijken en te beseffen wat voor een bofkont je eigenlijk bent.

Zo ook deze week. Berichten over IS (wat ben ik toch blij dat ik hier in het veilige Nederland woon) en over ongelukken met een monstertruck (wat ben ik toch blij dat wij daar niet waren) en berichten over ziekte; ik keek het Kinderziekenhuis en zag de veertienjarige Fleur en haar familie tijdens haar gevecht tegen kinderkanker (wat ben ik toch blij dat we allemaal gezond zijn).

Het is geen vanzelfsprekendheid. Ook hier in het veilige Nederland kan er een aanslag gepleegd worden, of kun je onderweg naar de vakantiebestemming uit de lucht geschoten worden. Of je gaat met je zoontje naar een auto-evenement omdat hij dat zo ontzettend leuk vindt en het volgende moment… En ook wij kunnen ziek worden. Soms is het goed om even stil te staan bij al het moois dat je hebt en positieve energie te sturen naar mensen voor wie dat geluk niet zo vanzelfsprekend is. Dus voor ieder die het nodig heeft een pakketje positieve energie: pak aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.