Ik blog dus ik besta

Waarom bloggen mensen? Is het een vorm van exhibitionisme? Een slim marketingmiddel? Een handige plek om iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van je bedrijf of leven? Of is het een plek waar jij jezelf digitaal kunt etaleren?

Het is een beetje van alles, denk ik. Zes jaar geleden, in oktober 2008, zette ik mijn eerste stappen in blogland. Inmiddels weet ik er dus wel wat vanaf. En hoewel er al diverse boeken en blogs zijn geschreven weid ik er toch een serie blogs aan. De komende weken geef ik je mijn kijk op de do’s en dont’s van online bloggen, zakelijk of privé.

Maar waarom bloggen? Voor mij is het altijd een fijne manier geweest om te schrijven binnen mijn eigen kaders. Normaal schrijf ik in opdracht, op mijn blog heb ik de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken. Tegelijkertijd is het een manier om anderen over mijzelf te vertellen. Persoonlijk én als onderneemster.

Bedenk bovendien dat mensen iets wat zwart op wit staat, vaak als waarheid zien. Handig, als je jezelf als expert op de kaart wil zetten. Tel daarbij op dat mensen in de zakenwereld graag zaken doen met andere ménsen. Door te laten zien wie je bent, krijgen ze een beeld van je. Er ontstaat een verbintenis, nog voor je elkaar in het echt ontmoet.

Waarom bloggen?

–          Je hebt een plek om jezelf te laten zien.

–          Je hebt zelf controle over de inhoud.

–          Je laat zien dat je een expert bent in je vakgebied en komt wellicht aan nieuwe klanten.

–          Je toont de persoon achter je bedrijf.

–          Je vertelt over je passie en hoopt soortgenoten te ontmoeten.

Volgende keer: hoe start ik met bloggen?

Eén antwoord op “Ik blog dus ik besta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *