De weg van ondernemen

Mijn eigen tijd indelen, werken vanuit mijn eigen naam en verantwoordelijkheid, en werken voor interessante opdrachtgevers en met veel vrijheid. Zo zag ik vier jaar geleden het zelfstandig ondernemerschap. Al die zaken blijken waar, weet ik nu. Maar zelfstandig ondernemen is
nog veel meer dan wat ik van tevoren kon bedenken.

Een eigen bedrijf opzetten is namelijk ook omgaan met onzekerheid: het is nu rustig, wordt het wel weer druk? Het is jezelf op de kaart zetten óók als je dat een beetje spannend vindt: ik stap nu die ruimte vol onbekende binnen en begin vooraan. Het is je eigen administratie doen en je eigen servicedesk zijn: kan ik dit van mijn zakelijke rekening betalen? En waarom doet die laptop het nou niet? En het is doorwerken tot in de kleine uurtjes omdat je tijd tekort komt en een deadline hebt: maar morgen worden de kinderen weer vroeg wakker?

De weg van het ondernemerschap is vol heuvels, dalen, piekeren en toppen. Je komt steeds nieuwe vragen tegen. ‘Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé?’ is bijvoorbeeld een vraag die de laatste maanden actueel was in mijn leven. Want er zitten maar 24 uur in een dag en dat is soms iets te weinig.

Samen met collega-ondernemers van de JOST (ontmoetingsplek voor jonge ondernemingen in Tilburg) praatte ik over het onderwerp. Zo ontstond het idee om een avond te organiseren voor ondernemers. Om te ontdekken welke hordes we nu moeten nemen – want het is altijd een momentopname – en elkaar te adviseren hoe dat te doen. Wie beter dan ervaringsdeskundigen kunnen samen antwoorden vinden op vragen? Het resultaat is een eerste interactieve Boostsessie voor ondernemers op dinsdag 21 april. Kom je ook? Jost-leden én geïnteresseerden zijn welkom! Schrijf je even in via deze link en bedenk alvast wat jouw hamvraag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.