Het simpele leven

MGStanton even opruimenIn de wervelwind aan informatie op social media kwam ik een interessant fenomeen tegen: eenvoudiger leven. Door je leven te versimpelen, wordt het overzichtelijker en wordt jijzelf dus blijer. Simpel gezegd. Het sprak me wel aan.

 

Want wie kent het niet: dat je met volle tassen uit de stad komt terwijl je eigenlijk niets nodig hebt. Of dat je een kast vol met spullen hebt waarvan je 90% niet gebruikt. Of dat je heel wat to do’s op een dag hebt afgewerkt maar nog het gevoel hebt dat je zoveel moet doen. Mijn interesse was gewekt. Aangezien je ergens moet beginnen, begon ik bij het vaststellen wat ik nu écht belangrijk vind.

 

Ik schreef vijf zaken op: tijd doorbrengen met mijn gezin, met Mathijs, met vrienden, alleen met een boek/sportbroek/pen en mezelf blijven ontwikkelen als ondernemer. Door het zo op te schrijven werd meteen duidelijk dat tijd een kostbaar goed is waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Extra leuk is het dat vriendin A haar huishouden momenteel aan het versimpelen is naar aanleiding van het opruimboek van Marie Kondo. Ze gooit alle troep eruit en houdt alleen de dingen die ze nodig heeft of waar ze blij van wordt. En laten daar nou net twee boeken tussen zitten die ik nog graag wil lezen. Zij blij, ik blij. Best leuk, dat simpele leven.

1 reactie op “Het simpele leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.