Je kunt niet alles zelf

Maar dat denk je wel als je net voor jezelf begint. Want als je het zelf doet, is het gratis. Nou kost het zelf in elkaar flansen van een WordPresssite of het uitpluizen van belastingregels inderdaad geen geld, maar wel tijd. Denk dus goed na wat je liever investeert. Misschien heb je in het begin geen keus, maar als je die wel hebt: maak hem dan ook.

Ik heb het geluk dat ik lieve en behulpzame mensen om me heen heb. Mensen die me willen helpen als de nood aan de vrouw is en mijn promotieteam vormen als dat zo uitkomt. Heel erg fijn. En noodzakelijk. Want iedere ondernemer kan ambassadeurs en steun gebruiken. Tegelijkertijd moet je niet bang zijn om zo nu en dan geld uit te geven aan zaken. Het is het waard. Zo is het cliché ‘een boekhouder verdient zichzelf terug’ in mijn geval helemaal waar. En moet ik er niet aan denken om systeembeheerachtige dingen te doen. Dat was ik één keer, maar nooit weer. Ik zal je de frustrerende details besparen.

In mijn serie van vijf tel ik af tot mijn vijfjarig jubileum op 1 februari. Ik doe dit aan de hand van mijn eigen ideeën, inspiratiebronnen en geleerde lessen. Vandaag deel drie van mijn vijf lessen in ondernemerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *