Ondernemers onder elkaar

Schrijven voor verschillende opdrachtgevers, volgens mijn eigen aandachtspunten en regels. Zelf verantwoordelijkheid dragen voor kwaliteit, klantcontact en creatieve invalshoeken. Dat is wat ik wilde en daarom ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Dat er meer komt kijken bij ondernemen, ontdekte ik al snel.

Een website (laten) maken, je administratie inrichten en bijhouden, programma’s op je laptop installeren, jezelf promoten, netwerken en steeds opnieuw afwegingen maken in het belang van je bedrijf. Ondernemen is een vak op zich, dat je uitoefent naast je werkzaamheden. In de afgelopen vijf jaar heb ik ontzettend veel geleerd en dat zal ik de komende jaren blijven doen. Want hoe reageer je eigenlijk wanneer een potentiële opdrachtgever korting wil? Hoe bepaal je de koers van je bedrijf? En hoe behoud je die?

Gelukkig zijn er collega-ondernemers. Mensen die net als ik tegen vragen aanlopen. Mensen die zelf al eens op zoek gingen naar de antwoorden en met je mee willen denken. En mensen die ikzelf soms ook een klein beetje op weg kan helpen met advies of een luisterend oor. Om die reden lunch ik zo nu en dan met andere freelance tekstschrijvers en ben ik onder meer lid geworden van JOST, ontmoetingsplaats voor jonge ondernemingen. En daarom organiseerde ik samen met andere JOST-leden een Boostsessie afgelopen april. Want je kunt wel aan vrienden in loondienst vragen hoe zij iets zouden oplossen, maar dat is toch anders. Ondernemers kunnen de risico’s beter afwegen, omdat ze die kennen. Ondernemers onder elkaar: het voelt een beetje als collega’s die je niet zo vaak ziet. Dank voor de hulp en inspiratie!

In mijn serie van vijf tel ik af tot mijn vijfjarig jubileum op 1 februari. Ik doe dit aan de hand van mijn eigen ideeën, inspiratiebronnen en geleerde lessen. Vandaag deel vijf van mijn vijf inspiratiebronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *