Over filosofie en vertrouwen

fusion of horizons

Soms heb je van die opdrachten die er uitspringen. In die categorie vallen mijn werkzaamheden voor Jan Wijkstra. Deze week neemt hij afscheid als directeur bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hij vervolgt zijn carrière met zijn eigen organisatieadviesbureau Jan Wijkstra Advies. Voor hem redigeerde ik onder meer zijn praktijkschrift, waarin hij de lessen die hij tot nu toe in zijn leven leerde, heeft opgetekend. Een ongelooflijk leerzame en interessante ervaring. In de eerste plaats omdat Jan vele lessen heeft geleerd op het gebied van organisaties, leidinggeven en filosofie: er is ruim voldoende stof tot praten. Ten tweede omdat Jan een meesterlijke verteller is. Na onze besprekingen liep ik steevast met een hoofd vol ideeën en overpeinzingen naar buiten.

 

Daarbij is het erg prettig samenwerken met Jan. Hij gaat namelijk uit van iemands kunnen, durft daarop te vertrouwen en neemt raad en advies (soms na enige afweging aan). Hij geeft je het gevoel dat hij het volste vertrouwen in jouw vaardigheden heeft. Dat geeft kracht, motivatie en een flinke dosis plezier. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Jan nog vele mensen gaat raken met zijn adviesbureau en zijn verworven wijsheden.

 

In mijn serie van vijf tel ik af tot mijn vijfjarig jubileum op 1 februari. Ik doe dit aan de hand van mijn eigen ideeën, inspiratiebronnen en geleerde lessen. Vandaag deel vier van mijn vijf inspiratiebronnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.