Zwem’pret’

Waar moet ik beginnen?

Het was een week waarin Krezip-drummer Bram van den Berg optrad met U2, een doorgedraaide man angst en verderf zaaide in Rotterdam, een voetbalkeeper ernstig gewond raakte tijdens de wedstrijd en de aanloop naar de verkiezingen werd ingezet. En dan heb ik het nog niet over beroemde acteurs die verkrachtingen ontkennen, woningnood, demonstraties op de A2 en dreigende faillissementen vanwege terugbetaling coronasteun.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. En daarom kies ik voor een wat trivialer onderwerp. Een onderwerp waar elke jonge ouder in Nederland mee te maken krijgt; de zwemles.

Ik begeef me inmiddels zo’n vijf jaar geregeld al zwetend in broeierige kleedkamers. Dus ik vind mezelf een ervaringsdeskundige.

Het goede nieuws is dat het einde in zicht is. Joep en Evi beschikken al geruime tijd over A en B, Huub is bijna zover dat hij ‘op mag’ voor zijn A-diploma. Het spant erom; hij zit in badje vijf (het laatste badje) en hoeft nog maar twee van de vijftien smileys te halen, en ze staan al op geel.

Dat klinkt voor niet-ingewijden als abracadabra, maar tegenwoordig kun je de voortgang van je kind nauwgezet via een app volgen. Elk onderdeel moet behaald worden, waarna je kind een groene smiley krijgt. Komende donderdag is het erop of eronder. Dan wordt het oordeel geveld over Huubs zwemkunsten. Wordt het afzwemmen in de herfstvakantie of mag hij nog doortrappelen tot kerst? Het is spannend.

Ik ben er wel klaar mee. En Huub zelf eigenlijk ook wel. Hij droomde laatst dat hij in één keer zijn A en B haalde. Nu lijkt me dat onwaarschijnlijk, maar dromen mag. Ik heb niet zo’n grafhekel aan de zwemles zelf; na afronding volgt er toch weer iets anders (sport of muziek) waar je naartoe rijdt met je kind, dus de Sjaak ben je toch wel. Het is de zwemclub zelf waar ik graag afscheid van wil nemen. Of beter gezegd; het secretariaat. Want in het contact met hen is mijn bloeddruk toch regelmatig gestegen.

Maar donderdag dus. We gaan voor de zekerheid uit van het langere scenario. Dan kan het alleen maar meevallen. Maar duimen mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *