Jammer

Helaas, helaas, helaas. Stiekem hoopte ik er toch best een beetje op. Vanaf half tien ’s ochtends keek ik afgelopen vrijdag elk half uur op de telefoon van Mathijs of er al nieuws was. Maar nee, niets. Om twee uur hield ik het niet meer en betaalde ik een euro in de bibliotheek van Middelburg om vijftien minuten te mogen internetten. En toen stonden ze er: de vijf Viva-bloggers. Mijn ogen scanden het bericht met de snelheid waarop Usain Bolt rent: mijn naam stond er niet.

Ik was er best even teleurgesteld over. Mijn positieve en optimistische inslag heeft meestal tot gevolg dat ik de dingen van een vrolijke kant bekijk. Maar nu was ik iets te optimistisch geweest, want ik dacht dat ik toch best een kans maakte. En ik had al helemaal bedacht hoe deze kans mij verder op weg zou helpen als betaald blogger. Het geld was al praktisch uitgegeven. Daarbij kwam bovendien de ontdekking van de nieuwste Viva voorin de boekenwinkel. In deze editie stonden namelijk korte interviews met de vijf uitverkorenen. Hoe had ik zo stom kunnen zijn om te denken dat ik het pas op vrijdag zou horen als ik erbij zat? Ik, die weet hoe lang het duurt om een magazine te maken en te laten drukken, kon mezelf wel voor mijn kop slaan.

Na een kwartiertje mokken, kreeg ik een ijsje van Mathijs en was het allemaal weer goed. Jammer, maar helaas. Ik was niet van plan er mijn hele vrije, zonnige Pinksterweekend in Zeeland door te laten verpesten. En zo geschiedde. Maar ik moet wel snel vragen aan mijn lieve sitebeheerder om die header van Viva te verwijderen. Want dat kan dus echt niet meer…

8 reacties op “Jammer

  1. Ik zag het vanmorgen op de site…. jammer, ik had echt wel verwacht dat je erbij zou zitten, bah! En ja, dat is waar ook, een tijdschrift wordt natuurlijk niet ‘last minute’ gemaakt, ook helemaal niet over nagedacht. Wacht maar af, jouw kans komt nog wel!

  2. Je bent vast net op het nippertje afgevallen. Was je net 6e… Gewoon door blijven gaan en mee blijven doen, ergens, eens, komt er vast een leuke kans!!

  3. Ik had het ook gezien op de site van Viva – snik. Jammer Mel! Maar komt inderdaad vast goed. Wij zijn in ieder geval trots op je!!! x Bart en mij

  4. Mel, superjammer inderdaad, je had het echt verdiend!!
    Jouw kans komt nog wel, gewoon lekker door blijven schrijven!!

  5. Ja, hier Beaker de sitebeheerder. Ik heb de Viva ritueel verbrand en er een stapeltje boeken voor in de plaats gelegd. Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe, frisse look trouwens? (van je site dus hè).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.