Lichte lente

Puur eten, van lokale leveranciers en geïnspireerd op de seizoenen. Het is helemaal hip. En dat is eigenlijk niet zo verbazingwekkend. Want wij mensen zijn geconditioneerd om te eten wat er is, doordat we dat altijd hebben gedaan. In de winter eet je boerenkool met worst, in de zomer salade met kip. En doordat je bepaald eten associeert met bepaalde seizoenen, heb je er dan ook zin in. Handig hè.

En dus heb ik nu zin in asperges, aardbeien, salade, tomaat en gamba’s. Voor mij geen stamppot meer of risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas. Veels te zwaar op de maag. Ik eet nu liever Panzanella salade, gegrilde vis met geblancheerde lentegroente of zelfgemarineerde kipspiesjes van de tjoek. Het fijne van de lente is dat de meeste gerechten wat minder hoog in calorieën zijn dan de winterse kost. En dat komt me wel goed uit, want ik ben nog niet bepaald bikiniklaar. Een jaarlijks terugkerend thema, ja. Mijn aanpak is nu: vers en puur voorjaarseten. Dan komt het vanzelf wel goed.

Eén antwoord op “Lichte lente”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *