Sappig, mals en smaakvol

Ik moet er eerlijk voor uitkomen: ik ben verslaafd. Niet aan roken, alcohol of drugs. Nee, ik ben verslaafd aan de flanksteak bij Argentijnse steakkoning Rodeo. Als ik alleen maar denk aan het malse, sappige, goed gekruide vlees met de rooksmaak van de grill loopt het water me in de mond. Als we uit eten gaan vragen we voor de vorm nog even waar de ander naartoe wil, maar eigenlijk weten we het antwoord al: Rodeo.

Mensen die me wat beter kennen weten dat ik een kritische horecabezoeker ben. De bediening, het eten, de atmosfeer, alles bekijk ik met onbewuste argusogen. Het is een tweede natuur. Een tijdlang wilden Mathijs en ik alleen bij hele goede zaken eten. Dan werden we nog eens verrast en in de watten gelegd. Tegenwoordig vinden we dat wat teveel gedoe. We willen geen zeven gangen maar gewoon een goed stuk vlees, fijne service en niet te lang wachten. En dat krijg je dus bij Rodeo. Bovendien lukt het me thuis niet om de biefstuk net zo te bakken. Vergis je niet, ik bak een lekkere steak. Maar zó lekker als bij Rodeo lukt me niet.

Sommige mensen vinden het te prijzig. Blijf dan vooral je sateetjes en zalmpjes eten bij eetcafés. Kwaliteit kost nou eenmaal geld. En ik ben nog nooit teleurgesteld bij Rodeo. Ik vind het knap dat het restaurant met succes een nieuw concept weet neer te zetten in tijden dat anderen ten onder gaan vanwege de crisis. Chapeau. Morgen weer?

1 reactie op “Sappig, mals en smaakvol

  1. Oei,

    Vlees is van een dier. Ik eet zo min mogelijk vlees.
    Heel gek: ik eet wel vis! Veel groente en veel fruit: ja.

    Maar als jij het lekker vindt: eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.