Het onderschatte luieren

Als je je hoofd leegmaakt en je lijf rust geeft, komen de beste ideeën. Voor creativiteit is lucht en ruimte nodig, pas dan krijgt je geest vrij spel. Daarom sluit ik me volmondig aan bij het initiatief van Marieke van Dijk van Springidee. Zij roept 15 april uit tot Nationale Lummeldag. Ze koos vandaag omdat het de geboortedag van Leonardo da Vinci is, lummelaar én creatief genie bij uitstek. Hij wist als geen ander dat rust en mijmeren soms noodzakelijk zijn om tot inzichten te komen.

Druk, druk, druk, snel, digitaal en altijd bereikbaar. Anno nu blijft er weinig tijd over om te peinzen. Er is altijd wel iets wat je kunt doen, een Facebook-up-date om te checken, een mail om te beantwoorden of een klusje om te doen. Luieren wordt onderschat vind ik. En je loopt er al helemaal niet mee te koop want dan ben je vast niet succesvol. Maar hoe lekker is het, zeker op een zonnige dag, om eens de boel de boel te laten. Het is één van de redenen waarom ik het niet erg vind om zo nu en dan met de trein te reizen (als hij netjes rijdt) en ongegeneerd uit het raam te staren. Dan mag het.

Een hele dag lummelen, dat zit er vandaag niet in. Er staan twee interviewafspraken ingepland. Wel haalbaar is een vrije namiddag. En daar ga ik voor. Dus als je me niet kunt bereiken vanmiddag: ik ben er even niet. Ik lummel wat in de tuin of op een terras. En wie weet wat voor ideeën eruit rollen.

2 reacties op “Het onderschatte luieren

  1. Hoi Melinde,

    Doe je zaterdag 15 april weer mee? Nationale Lummeldag valt dit jaar op een zaterdag. Veel makkelijker om mee te doen dus 😉

    groeten,
    Marieke
    Ps Bedankt nog voor je blog (2 jaar na dato)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.