Huub is er

HuubjeEn toen waren we met zijn vijven. Op maandag 13 juni is na een zeer vlotte bevalling om 2.12 uur Huub geboren. Hij woog 3120 gram en is helemaal gezond. Inmiddels is hij alweer vier weken oud. De dagen rijgen zich aaneen van voeding naar voeding, van kinderdagverblijf naar speeltuin en van eettafel naar bed. En zo vliegt de tijd voorbij.

 

‘Kun je net zoveel van een derde houden als van eerdere kinderen’ vroeg een vriendin me. Het antwoord is volmondig ‘ja’. Het blijft wonderbaarlijk dat je samen een mens hebt gemaakt. Een kleine baby die gaat uitgroeien tot dreumes, peuter, kleuter, tiener en uiteindelijk volwassene. Ongeveer tachtig jaar leven, maar nu nog zo hulpeloos. Zijn bewegingen zijn ongecontroleerd of ingegeven door reflexen, zijn ogen zien onscherp tot 25 cm en zijn dagen zijn gevuld met slapen, eten, poepen en huilen. En een beginnend lachje.

 

Trotse broer, zus en papaWe genieten enorm van hem. Van de wijze blik in zijn ogen, zijn lange vingertjes, zijn harde scheten en zachte, tevreden geknor. Eén baby tegelijk is een wereld van verschil ten opzichte van de komst van een tweeling. Er is meer ruimte om te knuffelen, te kijken en te genieten. Tegelijkertijd huppelen er al twee peuters rond wiens levens gewoon doorgaan, dus echt veel tijd is er ook weer niet. Gelukkig zijn ze een apetrotse grote broer en zus. En als ik dan kijk naar onze goed gevulde, chaotische eettafel, maakt mijn hart een sprongetje: deze drie schatjes horen bij ons! Welkom Huub, in ons gezin. We gaan nog veel plezier beleven!

Huub 4 weken

3 reacties op “Huub is er

  1. Wat heerlijk om te lezen dit…. Je gaat me nu toch niet aan twijfelen brengen ook een derde kindje te nemen na twins hè..?!!
    Geniet ervan met z’n vijven!

  2. Wat leuk om te lezen. Fijn dat jullie zo genieten en alles goed gaat! Ik vind het zo gezellig met alle kindjes in de familie. Hopelijk komt er ook een 6e oma’s achterkleinkind bij, dan zijn we helemaal compleet ?. Ik hoop dat ik Huub snel in het echt kan bewonderen! Tot snel lieve kindjes en papa en mama. Liefs van Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.