Wel/niet geschikt

Bloggen, just do it. Dat is mijn motto. Maar voor mij als tekstschrijver is het makkelijk praten. Ik stuur dagelijks mijn schrijfsels de wereld in waardoor de drempel om dat te doen erg laag is. Voor jou is dat misschien anders. Of misschien beschik je wel helemaal niet over schrijftalent, voldoende kennis van de Nederlandse taal of inspiratie. Dan is bloggen waarschijnlijk niet ‘jouw ding’.

Geen paniek. Niet iedereen moet een zangcarrière ambiëren en niet iedereen moet bloggen. Natuurlijk, een blog is een prachtig middel om te laten zien wie je bent en wat je allemaal kunt. Maar het is geen must. Wil je niet bloggen en werk je binnen een grotere organisatie? Zoek naar de mensen die dat wel willen. Er is altijd wel iemand die stiekem droomt van een schrijfcarrière en staat te popelen om te starten. Is dat niet het geval? Dan kun je altijd nog een professionele tekstschrijver inhuren. Ik schrijf bijvoorbeeld regelmatig blogs op basis van telefonische interviews of steekwoorden. Of ik redigeer een aangeleverde tekst. Dat is vanzelfsprekend kostbaarder dan zelf schrijven, maar ook jouw tijd heeft een prijs.

Ik hoop dat mijn serie blogs de aspirant bloggers op weg heeft geholpen. Vee succes met bloggen! En laat het me weten als je online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.