Skikriebels

Terwijl de lentekriebels bezit nemen van iedereen – vandaag is het de warmste dag in vier maanden – heb ik de sneeuwkriebels. Meer dan twee meter sneeuw ligt er in La Plagne waar ik met veertien vrienden ga skiën. Voor zondag staat nog veel meer ijskoude neerslag gepland, dus het wordt rustig aan beginnen (want veel sneeuwval = weinig zicht) en vervolgens genieten van kraakverse, witte sneeuw.

Ik zie het al voor me: brede, rustige pistes, waar ik moeiteloos naar beneden zoef (de skiërs kennen het ritmische geluid van bochten maken en de verdere stilte om je heen). De zon op mijn gezicht, de frisse berglucht in de neus en een panorama aan bergtoppen om me heen. Na het skiën proeft dat welverdiende biertje extra lekker. En je bent toch net wat minder geremd (lees: gek doen) dan thuis waar je iedereen kent. Mathijs heeft me op het hart gedrukt voorzichtig te zijn op de skipiste, maar in de kroeg mag ik de beest uithangen (met de wetenschap dat ik natuurlijk een verloofde dame ben).

Toen ik vorig jaar thuis kwam van de wintersport, had ik heimwee naar de vakantie. Het was Zo Ontzettend Leuk geweest, dat ik het liefst meteen een nieuw reisje had geboekt. Maar ik moest geduld hebben. En na een tijdje ebde de heimwee weg en maakte plaats voor andere fantastisch leuke zaken als zomervakantie, de verhuizing, tante worden en het huwelijksaanzoek. Wat een jaar! Nu de wintersport voor de deur staat, kwam hij eigenlijk een beetje als een verrassing voor me. Oja, naast al die leuke dingen waar ik mee bezig ben, mag ik ook nog een weekje skiën!

Na die week pak ik de boel gewoon weer lekker op. Een weekendje mijn kleine neefje op bezoek, huwelijksvoorbereidingen, jurk en ringen (jaja) doorpassen, uitnodigingen versturen. Genieten van de lente… Je hebt van die tijden dat alles tegen lijkt te zitten. Maar nu, nu is er geluk en blijheid in overvloed. En dat houd ik graag vast. En ik gun het jullie allemaal! Daarom beloof ik plechtig om tijdens het proosten in de zon in de après-ski even aan jullie te denken en aan hoe gelukkig ik ben. Lief hè. Santé alvast!

3 antwoorden op “Skikriebels”

  1. Je bent maar een bofkont zusje, neem maar een extra biertje van mij op deze fantastische skivakantie (want dat gaat het zeker worden!) en pas op voor de terrasjes:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *