Oranje sluikreclame

Het moet gezegd: hij is best leuk die DutchDress van Bavaria. Hoewel helaas niet iedere draagster het figuur van Sylvie van der Vaart heeft. Er staat inderdaad one size fits all, maar omdat je je ergens ingeperst krijgt, wil dat nog niet zeggen dat het ook mooi staat.

Mij zul je er niet in zien lopen. Ik houd van praktisch: een oranje shirt op een spijkerbroek alwaar ik mijn telefoon en geld in kan stoppen. Geen tas, geen troep en de handen vrij om te juichen, nagels te bijten en een drankje vast te houden.  Bovendien vind ik het in de categorie ‘iets teveel je best doen’ vallen. Van die meisjes die met carnaval als engeltje verkleed gaan, zodat ze er toch nog sexy uitzien. Dat is in mijn ogen juist niet de bedoeling.

Maar een leuke gadget van Bavaria is het wel. En datzelfde kun je zeggen over de actie van Bavaria om dertig mooie meiden in Deens tenue binnen te smokkelen bij de wedstrijd Nederland-Denemarken. Eenmaal ontdaan van de rood-witte kledij deden zij een zwoel dansje in hun DutchDresses. FIFA was not amused en pakte de dames op. Het WK wordt namelijk door een ander biermerk gesponsord (dat ik niet noem) en sluikreclame is verboden. Ik vind het erg kinderachtig om op zo’n manier om te gaan met een goede reclamestunt van een concurrent. Hadden ze zelf maar wat beters moeten bedenken. 1-0 voor Bavaria.

7 antwoorden op “Oranje sluikreclame”

  1. Ik werd door mijn taal puristische vrouw gewezen op het feit dat ik handeleiding schreef, moet natuurlijk -e en dan krijg je handleiding.

  2. Bavaria heeft wel haar doel bereikt: iedereen heeft het er over…

    Maar ik vind het nog al veel ophef om niets.

  3. Ik begrijp de ophef eerlijk gezegd ook niet zo goed. Als iedereen z’n mond had gehouden, had het lang niet zo leuk uitgepakt voor Bavaria….

  4. @Melinde: Ik snap dat dat de bedoeling was, hoor 😉 Maar ik begrijp niet waarom zo veel verschillende media er zo’n (onnodige!) ophef over maken. Wat zijn ze weer sensatie belust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *