Dag 26: bang

Mensen die zeggen nergens bang voor te zijn geloof ik niet. Iedereen is wel eens bang. Voor brand, een ongeluk, verlies van iemand die dichtbij je staat, de tandarts… Het gaat er vooral om wat je doet of niet doet vanwege die angst. Raak je in paniek of houd je het hoofd koel?

Ik ben bijvoorbeeld bang om een sacherijnige ouwe oma te worden (duurt nog even). Of bang dat mensen me niet leuk vinden. Ik vind het eigenlijk superspannend om in het openbaar te zingen, maar ik doe het toch. En daarna voel ik me gááf! Ook krijg ik een naar gevoel van kelders en buizen. Een hele irreële angst, maar ik wil altijd zo snel mogelijk weg uit zo’n ruimte. Misschien is er iets in een vorig leven gebeurd.

Angst is een slechte raadgever. Het is lastig om je niet te laten leiden door je angst. Om bepaalde situaties niet te vermijden (die tandarts bijvoorbeeld) of om je hofd koel te houden als je lichaam paniek schreeuwt. En toch is dat de truuk. Als je bovenaan die zwarte piste staat, over het randje tuurt en angstig denkt ‘wat steil’. Dan zul je zien dat als je eenmaal bezig bent, het eigenlijk best meevalt. Mits je kunt skiën natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *