Het nieuwe vasten

Hebben de zomermaanden er bij jullie ook zo ingehakt? Wijntje bij het copieuze diner, witbiertje met bitterballen op het terras, veel barbecueën en ijsjes halen bij Intermezzo. Het was niet alleen een natte bedoening buiten deze zomer, ook mijn natje en droogje waren meer dan goed geregeld. Ik heb er van genoten.

Maar nu is het even genoeg. Tot hier en niet verder. Als ik weer in mijn wintergarderobe wil passen, zal ik pas op de plaats moeten maken. En dus, lieve lezers, neem ik jullie als getuigen. Terwijl de moslims hun vastenperiode afsluiten met het Suikerfeest, start ik mijn eigen programma. Dat heeft overigens weinig met bidden en niet eten als de zon op is te maken, maar wel met bezinning.

De hele maand september ben ik aan het vasten (ja, de kop is er al af). Het wordt een Ramadan zonder islam en een vastenmaand zonder carnaval. Ik gun mijn lichaam en lever een maandje rust. Dat betekent: gezond eten, veel groente en fruit, geen geraffineerde vetten. En bijna niet drinken (laten we wel realistisch blijven hè). Steunen mag. Wie doet er mee?

6 antwoorden op “Het nieuwe vasten”

  1. Mijn steun heb je! Heel veel succes!

    Kleine kanttekening: alle religieuze vastperiodes zijn gebaseerd op bezinning en hebben weinig te maken met bidden…

  2. Die foto… waar heb je die opgeduikeld ;-). Erg stimulerend in ieder geval! Heb gisteren ook zoiets met mezelf afgesproken, maar dan onder het mom ‘gezond eten’ en minder koolhydraten. Vasten klinkt wel heel eng! X

  3. Hè gezellig, kunnen we een clubje oprichten van sacherijnige, gezonde mensen. Althans, voor mijn humeur is het nooit erg goed.

    Lieke, owja bezinnen. Dat kan ik natuurlijk wél doen.

  4. Er gaat toch iets niet helemaal goed met je site(s) hoor… ik had onder deze blog al aangeboden om de ‘na-foto’ te maken, maar die opmerking is ook weg nu? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *