Lekkere look

Knoflook is gezond. Dat zeggen ‘ze’ al jaren. Nu blijkt uit onderzoek dat het écht zo is. Niet alleen is het voedzaam en bevat het vitaminen en antistoffen enzo, maar het gaat zelfs de E.Colibacterie te lijf. Dat kun je van een appel dan weer niet zeggen. Het schijnt vooral te helpen bij voedselinfecties. Dus rommelt je buik eigenaardig, gooi er een teentje in en klaar is Kees.

Ik ben wel van de knoflook. Lekker bij slakjes, in pasta, risotto, soep, door puree, bij garnalen en ga zo maar door. Waar ik helemaal dol op ben is gepofte knoflook. Ontzettend simpel te bereiden en daarna perfect te verwerken in marinades, soepen, puree en andere gerechten. Gepofte knoflook is het scherpe randje kwijt. Het is zacht en zoet en lekker. En je maakt het heel eenvoudig.

Pak een bol knoflook (een hele bol, ja, een hele bol) en snijd de bovenkant eraf zodat de topjes van de teentjes af zijn. Smeer in met wat olijfolie en pak in zijn geheel in in aluminiumfolie. Zet de bol een minuut of dertig à veertig in de oven op 175 C°. Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Knijp de teentjes uit en voilà: gepofte knoflook.

1 reactie op “Lekkere look

  1. Yep, ik snij knoflook sowieso altijd. Het schijnt dat snijden in plaats van persen de smaak ook al wat zachter maakt. Iets met celwanden die te heftig kapot gemaakt worden anders – of zoiets. Maar dat weet jouw expert thuis vast wel? 🙂

    (Overigens schrijf je de achternaam van die E. coli met een kleine letter, maar dat gaat op Nu.nl al mis – daar zal ik niet de spellingn**kende microbioloog over uithangen – of doe ik dat nu toch al?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.